30.9.2017 Victor cup Podolí u Brna a Czech Badminton Open 2017

30.9.2017 Victor cup Podolí u Brna a Czech Badminton Open 2017

Krásnou badmintonovou sobotu zažila děvčata Helča Novotná a Zuzka Kočová. Sobotní den nejdříve zahájila účastí na 8. ročníku Victor cupu, který pořádal badmintonový oddíl Podolí u Brna. Téměř 50 dětí kategorie U13 se sjelo do Brna utkat se o medailová umístění. Naším děvčatům se vedlo skvěle, přivezly 3 zlaté a 1 stříbrnou medaili!! Finále dvouhry bylo duelem našich děvčat, z třísetové bitvy vzešla vítězně Helča. Dívčí čtyřhru taktéž ovládla táborská děvčata a s přehledem celý turnaj vyhrála.

Po skončení turnaje následoval přesun na Czech Badminton Open do Městské haly Vodova v Brně, kde se v odpoledních hodinách odehrála finálová utkání všech disciplín. Finále začalo smíšenou čtyřhrou, nastoupily proti sobě dvojice z Dánska (Bay-Smidt a BØje) a Francie (Kersaudy a Palermo). Vítězství si odnesli Dánové. O zlato v dámské dvouhře bojovaly Japonka Funahashi a Turkyně Yigit, krásnou dvouhru plnou dlouhých a technicky krásných výměn vítězně ukončila hráčka z Turecka. Vrcholným badmintonovým zážitkem byl pánský duel Japonce Kenta Momoty (2. hráče světového žebříčku) a Francouze Rouxela. Momota nedal francouzskému badmintonistovi sebemenší šanci a typickým asijským badmintonovým stylem dvouhru vyhrál. Děvčata si užila sobotu plnou badmintonu a odnesla si spoustu zážitků.

Za SK Tábor, holky velká gratulace  

 

FOTO

 

 

GRANTI
Grantem pro mládež v letech 2015 až 2020 je: Jihočeský kraj
Grantem na podporu sportu a mládeže SK Badminton Tábor v letech 2016 až 2020 je: Jihočeský kraj V letech 2018 až 2020 byla celá dotace použita na mzdy trenérů mládeže.
Grantem SK Badminton Tábor je: Město Tábor
SPONZOŘI